Az ágseprűkötés mesterségét űzi ifj. Novák József
Télidőben hasznos elfoglaltság volt az ágseprűkötés. Ezt a mesterséget űzi ifj. Novák József, Dodi, aki a nagyapjától tanulta meg a seprűkötés fogásait 3 éves korában. Az ágseprű a hagyományos falusi porták hasznos eszköze, ami nyírfavesszőből készül. Dodi hobbi szinten foglalkozik a seprűkötéssel, 70-80 darabot is elkészít egy télen. Ez a munka komoly fizikai erőt igényel. Az általa készített seprűk különlegessége, hogy nincs külön nyelük, a szorosra kötött ágakat lehet nyélként használni és kb. mellmagasságig érnek. Szívesen mutatja be tudását a helyi rendezvényeken és az iskolásoknak is gyakran tart foglalkozásokat.
Hagyományos paraszti ételnek számít a gánica, melyet László Jánosné, a helyi általános iskola igazgatónője készített el. Az asszonyok a lisztet megpirították a serpenyőben, majd vízzel felengedték, közben fakanállal folyamatosan kevergették. Szalonnazsírt kevertek hozzá. Ették lekvárral, tejföllel, savanyúsággal, de levesbetétként is szolgált, például a zöldséges szemes bablevesnél. Az iskolában a hagyományőrző foglalkozásokon tanítja meg a gyerekeket a gánica elkészítésre.