László Tamásné Rózsika az édesapja révén csöppent a gyógynövények világába. Kezdetekben még csak a mezőről gyűjtötte az alapanyagokat, de most már otthon is termeszt gyógy- és fűszernövényeket. Ezeket a növényeket szárítással tartósítja, hogy a színüket megőrizze, újságpapír között szárítja. A szárított gyógynövényekből legtöbbször teákat főz, de készít belőle kenőcsöt, alkoholos italokat és különböző ízesítő eceteket is. Az alkoholos italok alapja a pálinka, a gyógynövényeket pálinkába ágyasítják, majd az érlelési idő leteltével (minél többet áll, annál finomabb és selymesebb lesz) leszűri, és a gyógylevet kockacukorra csepegtetve fogyasztja. A gyógynövényekből készít különböző szörpöket is, például bodza, levendula, vörös rózsa, ribizli, málna. Tapasztalata szerint a különböző gyógy- és fűszernövények különböző betegségekre vannak jótékony hatással. Például:
Cickafark: vizeleti panaszokra, meghűlésre.
Kamilla: bélbetegségekre és megfázásra.
Mentafélék: (borsmenta, ananászmenta…) torokgyulladásra, megfázásra, emésztésserkentő.
Köménymag: puffadás gátló.
Zsálya: izomlazító.
Torma: baktériumölő (télire nagyon jó megfázás ellen: reszelt torma, méz, citrom keveréke).
Csípős paprika: keringés javító.
Hársfavirág: megfázás ellen.
Az asszonyok szívesen készítenek házi unicumot és diólikőrt is, mindkettő alapja a zöld dió, aminek jótékony hatása van a gyomorpanaszokra. Azonban az italkészítés összetevői és elkészítésének folyamata titkos, az idegenek számára nem hozzáférhető a receptura. Annyit tudni lehet, hogy a különböző gyógynövények képezik alapját a házi unikumnak. Rózsika egyik újdonsága: fenyőrügyet szed, üvegbe rétegezi, cukrot tesz rá, majd pálinkával felönti, érni hagyja körülbelül 1 hónapig, utána leszűri. Kiválóan használható légúti panaszok ellen.