Káldi Sándor édesapjától tanulta a pálinkafőzés tudományát.
Káldi Sándor 1982 óta foglalkozik pálinkafőzéssel, a technikát édesapjától tanulta, aki szintén rendszeresen készített pálinkát. Mára profi szintre fejlesztette a családi hobbit. Nagyon fontos számára az autentikusság, mindig friss, egészséges, érett, de sosem túlérett gyümölcsből készíti el az italt, ami egyértelműen tükröződik a végtermék minőségében. Kizárólag saját termésű gyümölcsöt használ, legyen az kajszi- vagy őszibarack, tüskés vagy apró körte, vagy éppen törköly. 52 fokosnál erősebbet nem főz, annak érdekében, hogy mindig jól kijöjjön az alkohol gyümölcs zamata. Az ízesítés egyébként is kulcsfontosságú szempont Káldi Sándor számára, saját ötleteivel fejlesztett ki különböző pálinkákat: házi málnaszörppel, bodzaszörppel, fenyősziruppal és fenyőrüggyel házasítja a pálinkát.
A pálinkafőzés mellett bort is készít, szintén saját szőlőből. Fél hektár területen változatos fajták teremnek: zengő, rizling, fehér burgundi, kékfrankos, merlot, othello és kardinál, valamint csemegeszőlő is. Sem a pálinkát, sem a bort nem árusítja pénzért, barátainak, segítőinek ajándékozza.