A faluban sokan készítenek otthon savanyúságot
A falu asszonyai az otthoni kiskertben megtermelt zöldségeket frissen is fogyasztják, a maradék egy részét lefagyasztják, a másik részét pedig savanyúságként tartósítják. Leggyakrabban savanyított zöldségek az uborka, a paprika, a káposzta és a paradicsom. Egyre gyakoribb, hogy már nem dunsztos üvegekbe rakják el, hanem kannába vagy vödörbe. A vödörbe akármilyen szezonális zöldséget bele lehet rakni. Mindkét elrakási módnál egy alaplevet használnak, amit László Tamásné Rózsika a következőképpen készíti: 5 liter savanyúsághoz 30 dkg cukrot, 8 dkg sót, 2 liter vizet, 3 dl 20%-os ecetet, köménymagot, mustármagot, egész borsot és koriandermagot összefőz, kicsit lehűti, majd felönti az üvegben előkészített zöldségeket, majd egy kis szalicilt rak az üvegbe és lezárja.
Egyik specialitása a káposztával töltött paprika. Ehhez először kicsumázza a paprikákat, majd finomra felszeleteli a káposztát, amit szeletelt hagymával kever össze, és ezzel tölti meg az előre elkészített paprikát. Szépen üvegekbe rakja, leöntik tartósító lével, majd rárak egy kevéske szalicilt és lezárja. Ízlés szerint rak bele erős paprikát is.